Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upitni nastupi zeničkih košarkaških klubova u narednom prvenstvu

kosarka lopta

U zeničkim sportskim kolektivima nastavlja se finansijska kriza koja onemogućava noramalan rad i djelovanje klubova na takmičarskom planu. Nakon što je jedan od najstarijih nogometnih klubova “Borac” iz naselja Tetovo napustio ligaško natjecanje u seniorskoj konkurenciji “zbog nedostatka finansijskih sredstava”, najavljeno je da će i dva najkvalitetnija košarkaška kluba – Košarkaški ženski klub Čelik i Omladinski košarkaški klub Čelik “zamrznuti” svoje učešće u natjecateljskim rangovima.

Osim problema s finansiranjem muška ekipa Čelika najvjerovatnije će ostati i bez naboljih igrača, jer je najbolji strijelac A1 lige u prošloj sezoni Armin Bilić trenutno bez ugovora, Ernest Mešinović je potpisao ugovor sa ekipom Kaknja, Benjamin Bajramović je otišao u sarajevski Burch, a njegovim bi stopama mogao krenuti i Džan Gradašćević.

Po riječima predsjednika kluba Gorana Bulajića, za cijelu takmičarsku sezonu neophodno je obezbjediti oko 60.000 KM, ali za zeničke sportske prilike je to izuzetno velika suma, s obzirom na to da naredna sezona u A1 ligi za košarkaše trebalo bi da starta već 15. oktobra.