Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izadli saopćenje

Upravni odbor KSBiH će pokušati vratiti Bosnića na klupu reprezentacije

vedran bosnic FIBA (1)

Ostavka Vedrana Bosnića za UO KSBiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH izdao je saopštenje u kojem su se dotakli situacije sa selektorom, odnosno iznenadnom ostavkom Vedrana Bosnića.

“U svjetlu aktuelnih dešavanja u vezi ostavke selektora muške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH osjeća obavezu podijeliti precizne informacije sa javnosti u našoj zemlji.

Ostavka Vedrana Bosnića za UO KSBiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio i to nakon što je već donio odluku o povlačenju s funkcije šefa stručnog štaba reprezentacije.

Više članova Upravnog odbora zatim je kontaktiralo selektora kako bismo saznali razloge njegove odluke te ga privolili na ostanak. Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KSBiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju.

Također, s obzirom da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probat ćemo danas do kraja dana stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KSBiH i reprezentaciju.

Ukoliko ipak ne uspijemo, UO će naći trenersko rješenje za predstojeće utakmice.

U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere”.