Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

US Open: Andy Murray eliminisan u drugom kolu

andy-murray

Povratak nekadašnjeg reketa broj jedan u svijetu Britanca Andyja Murrayja vrhunskom tenisu na Grand Slam turniru US Open nije dugo trajao. Nakon što je u prvom kolu savladao Australijanca Jamesa Duckwortha, u drugom je eliminisan od Španca Fernanda Verdasca.

Murray je zaigrao na Grand Slam turniru prvi put nakon 14 mjeseci, tokom kojih se borio sa povredama, a posljedice su se mogle vidjeti u duelu sa Verdascom. Španski teniser slavio je sa 3:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:4 i 6:4.

“Nisam se osjećao komforno na teniskom terenu. Pokušao sam da prođem kroz to i borio sam se do kraja. Bilo je perioda u meču kada sam odigrao neke veoma dobre poene. Ali, bilo je i perioda kada nisam, pogotovo u prvom setu, i to sam skupo platio“, kazao je Murray nakon meča.

Ipak, Britanac je istakao da misli kako je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva od povratka na teniske terene u junu ove godine.

Iskusni 34-godišnji Verdasco u trećem kolu će se sastati sa Argentincem Juanom Martinom del Potrom, trećim teniserom svijeta, koji je prethodno nadigrao Amerikanca Denisa Kudlu sa sigurnih 3:0 u setovima.