čudo od igrača

Ušao u istoriju: Luka Dončić novim triple-doubleom srušio Magica Johnsona (VIDEO)

Dončić je 32. triple-doubleom karijere u dvije kategorije preskočio još jednog NBA velikana, Magica Johnsona

Luka Dončić je predvodio Dallas protiv Atlante do pobjede s 28 koševa te po 10 skokova i asistencija za sedmi triple-doble učinak ove sezone, po čemu je najbolji u NBA ligi, ali i za podvig koji je u ovoj kategoriji ostvario i u istorijskim okvirima.

Dončić je tako na vječnoj listi preskočio Johna Havliceka i sada je na 13. mjestu igrača s najviše triple-doubleova.
Dončiću je, dakle, već na polovici treće sezone u NBA ligi uspjelo ono za što je jednom od najvećih u istoriji trebalo 16 sezona u najjačim Boston Celticsima, tokom kojih je osvojio osam naslova.

Dončić je 32. triple-doubleom karijere u dvije kategorije preskočio još jednog NBA velikana, Magica Johnsona. Legendi je uzeo drugo mjesto na tablici igrača s najviše triple-doublea u prve tri sezone u NBA ligi.

Magica je srušio i na listi velikana koji su imali najviše triple-doublea prije 23. godine. Dončić ih je do sada ostvario 32 pa mu samo šest takvih utakmica nedostaje da se izjednači s rekorderom Oscarom Roberstonom. Dončić će to sigurno uspjeti jer 23. rođendan mu je tek u februaru iduće godine.

Na kraju dodajmo da je Dončić novom sjajnom partijom ove sezone došao i do 20. utakmice s 25 postignutih koševa i 11. utakmice s 10 asistencija.