Novogodišnji Butterfly turnir

Uspjeh mladih bh. stonotenisera na turniru u Novom Sadu

Tradicionalni 21. Novogodišnji Butterfly turnir organizira Stonoteniski savez Vojvodine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu

Mladi bosanskohercegovački stonoteniseri imali su uspjeha na ovogodišnjem 21. Novogodišnjem Butterfly turniru, koji je održan 15. i 16. decembra u Novom Sadu. Dora Ćosić, članica Stonoteniskog kluba ‘CM Vitez’ i Benjamin Zijadić iz Stonoteniskog kluba ‘Stens Sarajevo’ donijeli su srebrne medalje s ovog turnira.

Prvog dana takmičenja trinaestogodišnja Dora Ćosić osvojila je srebro u kategoriji kadetkinja. U finalu je poražena od favorizirane Hane Arapović iz Hrvatske. Drugog dana takmičenja istom medaljom se okitio i Benjamin Zijadić.

Tradicionalni 21. Novogodišnji Butterfly turnir organizira Stonoteniski savez Vojvodine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Turnir je održan u kategorijama mini kadeta/kadetkinja, mlađih kadeta/kadetkinja, kadeta/kadetkinja, kao i juniora/juniorki.

Na ovogodišnjem turniru učestvovali su stonoteniseri iz osam država. Osim iz Bosne i Hercegovine i zemlje domaćina Srbije, na turniru su nastupili i mladi stonoteniseri iz Hrvatske, Crne Gore, Andore, Švedske, Mađarske i Rumunije.