Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

spektakl je sve bliže?!

Usyk: Ja trebam Furyja, a WBC pojas je samo dodatna motivacija

usyk fury
FOTO: Screenshot

Ukoliko pobijedi, te ukoliko Fury u desetom mjesecu svlada Ngannoua, nadamo se da i dalje postoje šanse za ovaj meč za ujedinjenje titula

Brojni bokserski spektakli odavno se najavljuju, a rijetkost je da im na kraju i svjedočimo.

Jedna od iščekivanijih borbi je ona između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, najboljih teškaša današnjice.

Oni još nisu ukrstili rukavice, a Ukrajinac je izjavio da mu je ta borba velika želja.

Fury se prije meča s Chisorom prošle godine pravdao da je to samo zbog aktivnosti jer se za njega sljedeći Usyk. To se naravno nije dogodilo, a Fury se ipak odlučio za Ngannoua.

Mjesecima je trajalo ‘natezanje’ između Furyja i Usyka, a ‘‘Kralj cigana‘‘ je učinio sve što može da do borbe ne dođe. Usyk je na kraju rekao da mu je dosta svega, a jučer je izjavio kako samo želi Tysona Furyja te da je WBC pojas samo mala, dodatna motivacija.

“Ja trebam Furyja, a WBC pojas je samo dodatna motivacija. Fanovi i svi ostali će o ovoj borbi pričati još 30-40 godina. Ne želim se ljutiti na ljude, želim voljeti ovaj svijet kakav jest. Ako svojim ljudima u Ukrajini mogu donijeti barem malo veselja i užitka, borio bih se svaki dan. Zato što oni sada nemaju što drugo raditi nego boriti se za slobodu. No, mi ćemo tu slobodu i dobiti”, rekao je Usyk.

Ove subote Usyka čeka Daniel Dubois, kojemu mnogi ipak ne daju prevelike šanse protiv prvaka. Usyk uistinu jest kvalitetan bokser, ali u teškoj kategoriji se nikoga ne smije podcijeniti jer jedan udarac može promijeniti sve.

Ukoliko pobijedi, te ukoliko Fury u desetom mjesecu svlada Ngannoua, nadamo se da i dalje postoje šanse za ovaj meč za ujedinjenje titula.

Bila bi to historijska borba.