Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Boskerski spektakl

Usyk pobijedio Joshuu pred 70.000 Engleza i postao teškaški prvak svijeta

joshua usyk

Nakon što je proglašen pobjednikom, Usyk se emotivno slomio

Na stadionu Tottenhama u Londonu sinoć je održan bokserski spektakl između prvaka Britanca Anthonyja Joshue (31) i izazivača Ukrajinca Oleksandra Usyka (34).

Ukrajinski borac je pred 70.000 Engleza pobijedio njihovog borca u spektakularnoj borbi kojom je većinu vremena dominirao. Do pobjede je došao sudačkom odlukom nakon 12 rundi.

Britanac je protiv ukrajinskog borca branio naslove u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. Bio je to okršaj dvojice bivših olimpijskih prvaka. Joshua je 2012. osvojio zlato na OI-ju u Londonu u superteškoj kategoriji, dok je Usyk na istim Igrama slavio u teškoj kategoriji.

Nakon što je proglašen pobjednikom, Usyk se emotivno slomio. Rasplakao se i zagrlio svog menadžera prije nego što su organizatori dobili priliku staviti na njega pojaseve koje je osvojio.

Brzo se pribrao, dobio pojaseve i pokazao koliko mu ova pobjeda znači kratkim plesnim nastupom pred punom dvoranom razočaranih Engleza.

Joshua nakon poraza nije razgovarao s medijima, a promotor Eddie Hearn prenio je o čemu je razgovarao s njim.

“Shrvan je. Čestitam Usyku, prikazao je sjajnu izvedbu i zasluženo pobijedio. Joshua se nije zahuktao. Sad će ići u bolnicu na pregled, ne znam je li mu sve u redu s očnom dupljom, ali ne izgleda dobro”, rekao je Hearn i otkrio da je Joshua već aktivirao opciju za revanš s Ukrajincem.

“Već govori kako će ga dobiti u revanšu.”

Joshua se nakon borbe samo kratko oglasio na društvenim mrežama.

“Ostani pozitivan i kad ti se svijet ruši pred očima. London, volim te i hvala ti svaki put”, napisao je bivši svjetski prvak.