Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

eurobasket

Uzalud pobjeda protiv evropskih prvaka, košarkaši BiH vraćaju se kući

nurkic fibaaa

Najefikasniji u prilično lošem izdanju reprezentacije BiH bio je Džanan Musa sa 22

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Litvanije sa 70:87 (28:28, 28:14, 19:17, 12:11) u ključnoj utakmici za plasman u osminu finala Eurobasketa.

Košarkaši BiH parirali su Litvancima prvih deset minuta, ali je nakon toga na parketu igrala samo jedna ekipa – Litvanija.

Košarkaši BiH izgledali su potpuno pogubljeno u utakmici 5. kola grupne faze, bez ikakve ideje u napadu, i sa priličnom lošim izdanjem u odbrani. Definitivno, najlošija utakmica našeg tima na Eurobasketu, ali nažalost u najgorem momentu. Košarkaši BiH nastup na Eurobasketu tako su završili s omjerom dvije pobjede i tri poraza. Osim Mađarske uspjeli smo dobiti i aktuelne evropske prvake Slovence.

– Čestitam Litavniji na pobjedi. Neću da se žalim na sudiju, imali smo svoje šanse u dvije utakmice. Ali odigrali smo u ovom momentu najlošije što smo mogli, kazao je nakon meča Jusuf Nurkić.

Prvo ime susreta bio je Valanciunas sa 13 poena, 15 skokova i 5 asistencija.

Najefikasniji u prilično lošem izdanju reprezentacije BiH bio je Džanan Musa sa 22, dok je Jusuf Nurkić ubacio 15 poena. Niti jedan drugi naš igrač nije uspio doći do dvocifrenog broja koševa. Litvaniju su predvodili Grigonis sa 16, te Valanciunas, Brazdeikis i Butkevicius sa po 13 poena.

Iz naše grupe B dalje idu Francuska, Njemačka, Slovenija i Litvanija. Utakmice osmine finala igraju se u subotu u Berlinu.