Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smrt u ringu

UZNEMIRUJUĆE 17-godišnji MMA borac preminuo nakon udarca u stomak

mma
Foto: Screenshot/YouTube

Mladiću su pokušali pomoći medicinski radnici u sportskom kompleksu, dok je njegov trener ranije priložio ljekarsko uvjerenje po kojem je zdravstveno stanje 17-godišnjaka bilo normalno

Tokom trajanja Nomad MMA turnira u Kazahstanu dogodila se velika tragedija. Naime, 17-godišnji borac Kanat Ahunov je preminuo tokom meča.

Sve se desilo kada je Ahunov dobio udaraca u stomak i nakon toga pao. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo konstatovati smrt.

Mladiću su pokušali pomoći medicinski radnici u sportskom kompleksu, dok je njegov trener ranije priložio ljekarsko uvjerenje po kojem je zdravstveno stanje 17-godišnjaka bilo normalno.

-Došao je, rekao da mu je loše, izvadio je štitnik za zube, a ja sam mu dao vode. Onda sam ga pitao – hoćeš li nastaviti da se boriš, da li je sve uredu? Rekao je da, udahnuo i izdahnuo tri puta i poslije 20-ak sekundi pao. Udarac protivnika je već bio u fazi pada. Ovo se može vidjeti na snimku, nije pao od udarca. Kada je pao, njegov protivnik se obradovao jer je mislio da ga je nokautirao. Odmah smo pritrčali, skinuli šljem, izvukli štitnik za zube, mislio sam da mu je jezik upao, ali sve je bilo na svom mjestu. Ljekari su konstatovali zastoj srca – rekao je njegov trener.

Uznemirujući video možete pogledati na ovom LINKU

MMA