Sarajevo

Vaterpolisti Invictuma u finalu savladali Torpedo i osvojili Kup Federacije BiH

utakmica-90

Finale je odigrano između Invictuma i Torpeda

Proteklog vikenda, 18. i 19. decembra 2021. godine, na Olimpijskom bazenu Otoka odigran je Vaterpolo kup Federacije Bosne i Hercegovine za seniore.

Zbog većeg broja zaraženih koronavirusom, Jadran iz Neuma je odustao od nastupa, pa je prva polufinalna utakmica registrirana 5:0 u korist Invictuma iz Sarajeva.

Drugi polufinalni susret odigran je između Torpeda i Mladosti. Veoma kvalitetna i do kraja rezultatski neizvjesna utakmica. Ipak, pogotokom u posljednjoj minuti, pobjedu je slavio Torpedo. Konačan rezultat je glasio 10:9 (2:1)(3:4)(2:2)(3:2). Najbolji pojedinac utakmice i strijelac odlučujućeg gola je Danin Kahrić.

Finale je odigrano između Invictuma i Torpeda. Prve dvije četvrtine susreta proteklo je u dosta izjednačenoj igri, ali u druge dvije četvrtine igrači Invictuma su u potpunosti dominirali i stvarali rezultatsku prednost. Rezultat na kraju utakmice bio je 23:7 (2:2)(4:2)(9:2)(8:1). U redovima pobjednika posebno su se istakli Anes Hadžić sa šest i Dado Ostojić sa pet postignutih pogodaka.

Utakmicom protiv pobjednika Kupa Republike Srpske, koja će se odigrati u Banja Luci, 26. decembra 2021. godine, biće odlučen osvajač Kupa Bosne i Hercegovine.