Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropsko prvenstvo

Vaterpolisti Srbije ispali na penale, golman Španije najzaslužniji za pobjedu

pinedo

Andrija Prlainović i Dušan Mandić su promašili peterce, a posebno se španski golman istakao kada je preko puta sebe imao mlađeg od pomenute dvojice

Španija je pobijedila Srbiju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a najzaslužniji za to bio je Danijel Lopez Pinedo, 39-godišnji golman.

Tokom cijele utakmice se sjajnim odbranama isticao iskusni čuvar mreže koji je posebno dobar bio u petercima koji su eliminisali srpsku vaterpolo reprezentaciju.

A kao i svaki iskusni vaterpolista, Lopez Pinedo je koristio nekoliko trikova kako bi stigao do cilja, pišu mediji u Srbiji. Tako Blic piše da “ne može da mu se ospori golmanski kvalitet, ali je u nekoliko navrata čistim provokacijama sa gol crte dekoncentrisao “delfine” kojima je upravo to falilo kod penal lutrije – koncentracija”.

Andrija Prlainović i Dušan Mandić su promašili peterce, a posebno se španski golman istakao kada je preko puta sebe imao mlađeg od pomenute dvojice. Gotovo da se čitav metar odvojio Pinedo od stativa i isplivao pred Mandića koji nije uspio da pogodi mrežu. Upravo takvi potezi golmana Španije su odlučili pobednika.

Utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Španije završila je rezultatom 6:6, a potom su Španci bolje izveli peterce (4:3). Ukupan rezultat 10:9 za Španiju.