Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Veliko finale u Sarajevu: 700 učesnika za kraj 11. Sportskih igara mladih

01 (002)

Prije svečane dodjele medalja, male košarkašice družile su se sa Maricom Gajić koja je ujedno proglašena i za ambasadoricu Plazma Sportskih igara mladih

Nakon održanih takmičenja u 45 bh. gradova, više od stotinu dana putovanja širom Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je završeno i veliko finale Plazma Sportskih igara mladih. Sarajevo je od 6. do 8. bilo domaćin najboljim ekipama iz svih dijelova BiH na završnici ovogodišnjih Igara.

Zbog epidemiološke situacije, održavanjem polufinalnih regionalnih turnira u okviru BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti, broj finalista je smanjen u odnosu na sve prethodne godine te je finalu prisustvovalo 700 dječaka i djevojčica.

Specijalni partner Igara je, i ove godine, Olimpijski komitet BiH koji podržava projekte koji imaju za cilj jačanje sportskog sistema u BiH te promoviše olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo poštovanje, izvrsnost i fair play. Igre u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a implementiraju projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” kako bi svako dijete imalo priliku za fer odrastanje.

Prije svečane dodjele medalja, male košarkašice družile su se sa Maricom Gajić koja je ujedno proglašena i za ambasadoricu Plazma Sportskih igara mladih.

Medalje su u 2021. godini otputovale u Brčko, Zenicu, Srebrenicu, Trebinje, Gornji Vakuf-Uskoplje, Maglaj, Bijeljinu, Mostar, Tuzlu, Čitluk, Obudovac, Doboj i Sarajevo, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će mali bh. reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske, saopćili su organizatori.