Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Verstappen i Bottas kažnjeni pred sami start utrke u Kataru

bottas (1)

Zanimljivo je da su kazne vozačima saopćene svega sat i po prije početka utrke

Sudije Formule 1 na utrci za Veliku nagradu Katara kazniti su Valtterija Bottasa i Maxa Verstappena zbog nepoštivanja žutih zastava na kraju jučerašnjih kvalifikacija, pa će Bottas biti vraćen za tri, a Verstappen za pet mjesta unazad na startnoj ravnini utrke, javlja Anadolu Agency (AA).

Zanimljivo je da su kazne vozačima saopćene svega sat i po prije početka utrke.

Valtteri Bottas je kažnjen jer nije poštivao označene žute zastave na treningu, a i on je sam priznao da nije uočio žutu zastavu te da nije smanjio brzinu na tom dijelu staze kao što pravila nalažu.

Budući da se radilo o jednostrukoj žutoj zastavi, Bottasu je određena kazna od tri mjesta unatrag na startnom gridu. Kvalifikacije je završio treći, a utrku će početi sa šestog mjesta.

Strožija je kazna dodijeljena Maxu Verstappenu. On je kvalifikacije završio na drugoj poziciji, ali ide čak pet mjesta unatrag jer nije poštivao označene dvostruke žute zastave.

Utrka u Kataru je 20. u kalendaru Formule jedan ove sezone. Verstappen je vodeći u poretku sa 14 bodova više od drugoplasiranog Lewisa Hamiltona koji ima najbolju startnu poziciju na stazi Losail.