Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

formula 1

Verstappen ima “čistu situaciju”: Ako se zakuca u Hamiltona, šampion je

New Project – 2021-12-07T105536.673

Ko bude bolje plasiran, osvojit će naslov, osim u dva slučaja

Jedna od najdramatičnijih sezona u istoriji Formule 1 završit će ove nedjelje u Abu Dhabiju, gdje će Max Verstappen i Lewis Hamilton u direktnom dvoboju odlučiti o tituli svjetskog prvaka.

Dva najbolja vozača današnjice u zadnju utrku sezone ulaze potpuno izjednačeni na 369.5 bodova nakon što je Hamilton nadoknadio 32 boda zaostatka, Verstappen se ponovno odvojio, da bi ga Hamilton ponovno dostigao.

Računica je uoči zadnje utrke prilično jasna.

Ko bude bolje plasiran, osvojit će naslov, osim u dva slučaja. Ako ni Verstappen ni Hamilton ne završe utrku ili ne završe među prvih deset, odnosno budu izvan bodova, naslov će pripasti Nizozemcu zbog većeg broja pobjeda u sezoni (9:8).

Hamilton može izgubiti titulu čak i ako bude ispred Verstappena, ali samo u slučaju da Britanac osvoji deveto, a Nizozemac deseto mjesto. Ako bi u takvom raspletu Verstappen ostvario najbrži krug, što nosi dodatni bod, obojica bi osvojila po dva boda i Verstappen bi ponovno osvojio titulu zbog većeg broja pobjeda.

“Max će učiniti apsolutno sve da osvoji naslov svjetskog prvaka, bez zadrške. Biće jako zanimljivo”, rekao je Maxov otac Jos, bivši vozač Formule 1.

Pod “apsolutno sve” spada i mogućnost da Verstappen izvede “Schumachera” ili “Sennu” pa da pokuša stvarno na svaki mogući način doći do titule. U prevodu – da jednostavno izgura Hamiltona sa staze.