Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Verstappen slavio u Mađarskoj, Red Bull postavio novi rekord

formula1
FOTO: Screenshot

Sljedeća utrka je već idući vikend na legendarnom Spa-Francorchampsu za VN Belgije

Iako je obećavajuće počela, utrka za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu nije nam pružila uzbudljivu borbu za pobjedu. Tako je do nove pobjede došao Max Verstappen u Red Bullu.

To je bila njegova deveta pobjeda ove sezone (sedma u nizu) i Red Bullova rekordna 12. u nizu, čime su postavili novi rekord u broju pobjeda u nizu za ekipe koji su prošlu utrku izjednačili s McLarenovim nizom od 11 pobjeda iz 1988. godine. Drugi je bio McLarenov Lando Norris, a treći je bio drugi vozač Red Bulla Sergio Perez.

Na pomalo razočaravajućem četvrtom mjestu je, nakon starta s najbolje startne pozicije, završio Lewis Hamilton u Mercedesu.

Na petom mjestu je bio McLarenov Oscar Piastri ispred drugog Mercedesa Georgea Russella. Razočaravajuću utrku su imali u Ferrariju. Sedmi je, nakon problema pri prvoj promjeni guma te kazne od pet sekundi zbog prekoračenja brzine pri drugom odlasku u boks, završio Charles Leclerc.

Iza njega je završio drugi Ferrarijevac Carlos Sainz. Prvih deset i krug osvajača bodova zatvorili su vozači Aston Martina – Fernando Alonso je bio deveti a Lance Stroll deseti.

Sljedeća utrka je već idući vikend na legendarnom Spa-Francorchampsu za VN Belgije.