Vettel osvojio pole position za VN Singapura

Sebastian Vettel celebrates his victory in Malaysia, Ferrari's first grand prix win since 2013.

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel je osvojio pole position za sutrašnju VN Singapura na stazi Marina Bay Street Circuit. Nijemac je bio pola sekunde brži od Daniela Ricciarda na drugom, odnosno od timskog kolege Kimija Raikkonena na trećem mjestu.

Već na samom početku prve kvalifikacijske runde pokazalo se da brzina Ferrarija i Red Bulla nije “lažna”, javlja Vecernji.hr. Scuderia na stazu nije izlazila na supersoftu te su ostvarili vrlo konkurentna vremena. Nešto sporija je bila austrijska momčad, ali Daniil Kvjat je na supermekanoj komponenti postavio najbrže vrijeme u Q1. Mercedesi su također izlazili na crveno označenoj Pirellijevoj mješavini, ali to nije bilo dovoljno za najbrža vremena prve runde kvalifikacija, iz koje su ispali Felipe Nasr, Marcus Ericsson, Pastor Maldonado, Will Stevens i Alexander Rossi.

Mercedes nije pronašao lijek za svoje probleme ni u nastavku kvalifikacija, pa je postalo jasno da će se za pole position danas boriti Ferrari i Red Bull. Pokušaje popravaka vremena u posljednjim minutama je spriječio Carlos Sainz koji je udario u ogradu u zavoju broj 19, ali se uspio vratiti u garažu. Budući da je na stazi ostalo krhotina, suci su pokazali žute zastave. Iz druge kvalifikacijske runde su ispali Nico Hulkenberg, Fernando Alonso, Sergio Perez u drugoj Force Indiji, Carlos Sainz i Jenson Button u drugom McLarenu.

Današnji pole position je Vettelov prvi u Ferrarijevim bojama, odnosno prvi za talijansku momčad na suhoj stazi nakon VN Singapura 2010. godine.

Utrka se vozi sutra u 20 sati po lokalnom, odnosno u 14 sati po našem vremenu.