Ostali sportovi

"Tennis Europe"

Više od 150 tenisera na turniru “OPEN RCT Barcelona 1899-Sarajevo 2021”

12/08/2021

Predsjednik TK "Tenis Pro Sarajevo 1996" Haris Kafedžić poručio je da je bilo izazovno organizovati turnir u vrijeme pandemije i pozvao građane da, poštujući epidemiološke mjere, prisustvuju turniru

Više od 150 tenisera iz 24 zemlje prijavljeno je za nastup na turniru “OPEN RCT Barcelona 1899-Sarajevo 2021” koji će od 16. do 22. augusta biti održan u Sarajevu.

Na pres-konferenciji koja je upriličena tim povodom danas u Sarajevu istaknuto je da se radi o turniru za takmičare do 16 godina koji se nalazi u prvoj jakosnoj grupi u kalendaru “Tennis Europe”.

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić izjavio je da je riječ o 25. izdanju turnira koji je vrlo važan za Sarajevo i čije je održavanje resorno ministarstvo finansijski podržalo.

Direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić naveo je da je taj turnir jedini u regiji u prvoj jakosnoj grupi u kalendaru “Tennis Europe” u kategoriji do 16 godina, te je veoma važan za razvoj bh. tenisa.

Predsjednik TK “Tenis Pro Sarajevo 1996” Haris Kafedžić poručio je da je bilo izazovno organizovati turnir u vrijeme pandemije i pozvao građane da, poštujući epidemiološke mjere, prisustvuju turniru.

Turnir će biti održan na teniskim terenima “CRS Koševo”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.