Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilidža

Više od 250 judista treniralo na ljetnom kampu

Ljetni judo kamp

Iz JSFBiH su poručili da u budućnosti imaju obavezu kamp podizati na još jedan veći nivo

Ljetni judo kamp u organizaciji Judo saveza FBiH, kojim je rukovodio judoka s Kosova Driton Kuka, završen je u srijedu na Ilidži.

Trener olimpijske prvakinje i reprezentativke Kosova Majlinde Kelmendi i ovoga puta je polaznicima kampa tokom tri dana predstavio svoj način i metodiku rada.

Uz priliku da uče od trenera u čijoj radionici je stasala osvajačica zlatne olimpijske medalje na Igrama u Rio de Janeiru, džudisti i džudistkinje imali su privilegiju da gledaju Majlindu Kelmendi i stoje s njom na istom tatamiju, dok im je ona riječi svog trenera praktično demonstrirala.

Judoke su imale priliku učiti i od domaćih trenera, ali i stručnjaka iz nekoliko evropskih zemalja, koji su sa svojim takmičarima stigli na kamp.

Kampovi koje organizuje JSFBiH, bilo ljetni ili zimski, napreduju iz godine u godinu, kako organizaciono tako i što se tiče brojnosti polaznika kampa.

– Prije nekoliko godina kada smo u Fojnici ponovo oživjeli ideju organizacije kampova imali smo 150 polaznika. Samo dvije godine kasnije smo u situaciji da se ta brojka skoro udvostručila, što mislim da je dovoljan dokaz o samoj kvaliteti kampa i rada našeg koordinatora, ali i rezultata koje ostvaruju takmičari koji se pojave na kampu – kazala je generalni sekretar JS BiH Arijana Jaha.

Iz JSFBiH su poručili da u budućnosti imaju obavezu kamp podizati na još jedan veći nivo, što baš i neće biti lagan zadatak, s obzirom na to da se nemoguće organizovati boljeg demonstratora od vlasnika olimpijskog zlata, ni boljeg rukovodioca kampa od trenera aktuelne olimpijske prvakinje.