Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za evropsko zlato

Vlada TK nagradila Lanu Pudar

ITA, LEN, Schwimm EM 2022 in Rom
17.08.2022, Stadio Olimpico del Nuoto, Rom, ITA, LEN, Schwimm EM 2022 in Rom, im Bild lana pudar // lana pudar during the LEN 2022 European Swimming Championships in Stadio Olimpico del Nuoto in Rom, Italy on 2022/08/17. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ laPresse/ Alfreedo Falcone *****ATTENTION - for AUT, SUI, CRO, SLO only***** Photo: EXPA/ laPresse/ Alfreedo Falcone/EXPA

Podrškom Lani Pudar Tuzlanski kanton iskazuje svoj senzibilitet prema plivanju, stoji u saopćenju

Vlada Tuzlanskog kantona na danas održanoj vanrednoj sjednici donijela je odluku o nagrađivanju Lane Pudar, koja je nedavno postala prvakinja Evrope na 200 metara delfin stilom u Rimu.

Odlučeno je da se Lana Pudar nagradi sa 10.000 KM.

– S obzirom da se radi o istorijskom uspjehu, ostvareni rezultat Lane Pudar je od interesa za cijelu državu, samim time i za Tuzlanski kanton. Izuzetno je važno da država i svi organi podrže ovaj uspjeh koji može biti prekretnica u razvoju sportu ali i primjer mlađim generacijama da slijede Lanu Pudar – navodi se u odluci Vlade TK.

Podrškom Lani Pudar Tuzlanski kanton iskazuje svoj senzibilitet prema plivanju, ali i pokazuje mladim generacijama da ostvareni rezultati neće ostati neprimijećeni i da će biti adekvatno nagrađeni.