Ostali sportovi

nba liga

Vlade Divac podnio ostavku na mjesto generalnog menadžera Sacramento Kingsa

15/08/2020

Vijest o ostavci potvrđena je i na službenoj internet stranici tima iz Sacramenta koji 14. sezonu zaredom nije izborio plasman u play-off NBA lige

Bivši srbijanski košarkaški as i istaknuti sportski radnik Vlade Divac podnio je ostavku na funkciju generalnog menadžera NBA tima Sacramento Kingsa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vijest o ostavci potvrđena je i na službenoj internet stranici tima iz Sacramenta koji 14. sezonu zaredom nije izborio plasman u play-off NBA lige.

“Bila mi je čast i privilegija da radim kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim na prilici i nevjerovatnim kolegama sa kojima sam imao zadovoljstvo da sarađujem tokom svog mandata. Sacramento i Kingsi će uvijek imati posebno mesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti”, poručio je Divac.

Divca će na toj funkciji privremeno zamijeniti dosadašnji savjetnik Joe Dumars.

“Ovo je bila teška odluka, ali vjerujemo da je ovo najbolji put da napravimo pobjednički tim koji naši navijači zaslužuju “, poručio je vlasnik franšize Vivek Ranadive.

Divac je u Sacramento došao 2015. godine kao savjetnik i ubrzo je postao potpredsjednik košarkaških operacija i generalni menadžer.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.