Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarkaško prvenstvo

Vodeći trojac pobjedama okončao godinu, slijedi pauza do sredine januara

kk bosna
Foto: KSBiH

Kolo je otvorio derbi susret između KK Spars i KK Borac, a na kraju je uspješniji bio sarajevski tim koji je slavio pobjedu rezultatom 81:76

Utakmicama 13. kola košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine spuštena je sinoć zavjesa na klupska košarkaška takmičenja u našoj državi u ovoj godini.

Kolo je otvorio derbi susret između KK Spars i KK Borac, a na kraju je uspješniji bio sarajevski tim koji je slavio pobjedu rezultatom 81:76.

Mladost iz Mrkonjić Grada je u poprilično izjednačenoj i uzbudljivoj utakmici savladala žepčanski Orlovik, i to u gostima, rezultatom 89:83.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u Donjem Vakufu gdje je domaći Promo tek nakon produžetaka savladao Spartak iz Prijedora rezultatom 89:87.

Slavija je na svome parketu “tijesno” savladala Slobodu rezultatom 70:67.

Leotar nije uspio da izbjegne poraz u gostima od Širokog Brijega, iako su pokazali odličnu igru, posebno u finišu utakmice. Domaći su slavili rezultatom 89:80.

U posljednjoj utakmici 13. kola Bosna Meridian je kao gost slavila pobjedu nad Posušjem rezultatom 93:76. U ovoj utakmici se istaknuo Jure Zubac, košarkaš “Studenata”, koji je ubacio čak 38 poena.

Time je zaključeno posljednje kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Slijedi pauza za košarkaške klubove u Bosni i Hercegovini, a aredno, odnosno 14. kolo, na rasporedu je tek 13. januara.

13. kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine

Spars 81:76 Borac

Orlovik 83:89 Mladost

Promo 89:87 Spartak (nakon produžetaka)

Slavija 70:67 Sloboda

Široki Brijeg 89:80 Leotar

Posušje 76:93 Bosna Meridianbet