Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vogošća na megdan Kamenici i njegovom Pelisteru

rukomet

Rukometaši Vogošće u trećem kolu Challenge kupa igraće protiv makedonskog predstavnika Pelistera iz Bitolja, kojeg s klupe vodi bh. trener Kasim Kamenica, javlja Anadolu Agency (AA).

Parovi evropskih kupova određeni su voljom žrijeba koji je danas održan u sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču. Vogošćani će prvu utakmicu igrati 19. ili 20. novembra ove godine u Bitolju, a revanš sedam dana kasnije na domaćem parketu.

Zanimljiviji parovi trećeg kola Challegne kupa za rukometaše: Partizan (Srb) – Povazska Bystrica (Svk), Sloga Požega (Srb) – Vise (Bel), Kastrioti (Kos) – Sala (Svk), Partizan 1949 (CG) – Spes (Kip).

U ženskoj konkurenciji BiH ima tri predstavnika. Šampion Grude u prvom kolu Kupa EHF igraće sa rumunskom Coronom 2010 iz Brasova. U Challenge kupu Ilidža kreće od drugog kola, a rival joj je turski Zagnosspor, dok će u trećem kolu prijedorska Mira odmjeriti snage sa Virtom iz Holandije.

Grude i Ilidža su domaćini u prvim utakmicama, dok će Mira u goste. Prve će na parket Gruđanke 10. ili 11. septembra, a revanš će igrati sedam dana kasnije. Ilidžanke svoje utakmice drugog kola u Challenge kupu igraju 15. ili 16., odnosno 22. ili 23. oktobra. Mira će prvu utakmicu igrati 12. ili 13. novembra u Holandiji, a revanš 19. ili 20. novembra u Prijedoru.