Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozite bicikl? Učestvujte i vi u obaranju Guinnissovog rekorda

7-giro-di-sarajevo

Biciklisti su se ujedinili i sve više rade promociju biciklističkog turizma u Bosni i Hercegovini. U zadnje vrijeme dosta je akcija koje aktiviraju sve građane naše zemlje kako bi se više brinuli o svom životu. A kako drugačije to uraditi nego kroz sport.

“Giro di Sarajevo” već duže organizuje promociju biciklizma kroz svoje akcije “Giro di Sarajevo” , “Giro bambino”, tu je i “Trek team” koji su pokrenuli jedinstvenu “Kritičnu masu” koja na svojevrstan način ukazuje na sigurnost biciklista te njihovo učešće u saobraćaju.

biciklisti dobrinja

U Krajini je poznat BK “Cazin” te ostali klubovi koji redovno voze ture i po neistraženim brdima, šumama, planinama. U Hercgovini je nedavno održan “Tour de Coulture”, a znamo da Hercegovina ima odlične biciklističke klubove i staze za vožnju, kao i klubove koji rade na odličnoj promociji biciklističkog turizma, kao što je BK “Mostar”.

Svima njima, kao i mnogim drugim klubovima u cilju je što bolja promocija turizma na dva točka, ali i uživanje, te svakako na prvom mjestu sigurnost biciklista.

[pull_quote_right]Vidimo se svi na biciklima 14.juna[/pull_quote_right]

14. juni jedinstvena je prilika da se svi biciklistički klubovi udruže i pozovu svoje rekreativce, zaljubljenike u biciklizam i da zajedno obore Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu.

Sarajevo Grand Prix prilika je za druženje biciklista, razmjenu iskustava, ali i uživanje u prekrasnom danu na dva točka. Obaranje rekorda nije takmičarskog karaktera, te se mole svi učesnici da se pridržavaju pravila.

A, ona su zaista jednostavna, ispravno biciklo, i voziti jedan za drugim kako bi brojanje biciklista bilo olakšano i obaranje Guinnissa uspješno.

Prijaviti se mogu svi, sa ispravnim biciklom i željom da budu upisani u Guinnissovu knjigu rekorda. Na službenoj web stranici www.sarajevograndprix.com još uvijek je otvorena prijava. Polazak je planiran ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu. A nakon obaranja rekorda svi biciklisti će se uputiti na Vilsonovo šetalište gdje će biti “fun zona” na kojoj će biti upriličena dodjela nagrada.

Vidimo se svi na biciklima 14.juna!