Ostali sportovi

Vozite bicikl? Učestvujte i vi u obaranju Guinnissovog rekorda

03/06/2015

Biciklisti su se ujedinili i sve više rade promociju biciklističkog turizma u Bosni i Hercegovini. U zadnje vrijeme dosta je akcija koje aktiviraju sve građane naše zemlje kako bi se više brinuli o svom životu. A kako drugačije to uraditi nego kroz sport.

“Giro di Sarajevo” već duže organizuje promociju biciklizma kroz svoje akcije “Giro di Sarajevo” , “Giro bambino”, tu je i “Trek team” koji su pokrenuli jedinstvenu “Kritičnu masu” koja na svojevrstan način ukazuje na sigurnost biciklista te njihovo učešće u saobraćaju.

biciklisti dobrinja

U Krajini je poznat BK “Cazin” te ostali klubovi koji redovno voze ture i po neistraženim brdima, šumama, planinama. U Hercgovini je nedavno održan “Tour de Coulture”, a znamo da Hercegovina ima odlične biciklističke klubove i staze za vožnju, kao i klubove koji rade na odličnoj promociji biciklističkog turizma, kao što je BK “Mostar”.

Svima njima, kao i mnogim drugim klubovima u cilju je što bolja promocija turizma na dva točka, ali i uživanje, te svakako na prvom mjestu sigurnost biciklista.

[pull_quote_right]Vidimo se svi na biciklima 14.juna[/pull_quote_right]

14. juni jedinstvena je prilika da se svi biciklistički klubovi udruže i pozovu svoje rekreativce, zaljubljenike u biciklizam i da zajedno obore Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu.

Sarajevo Grand Prix prilika je za druženje biciklista, razmjenu iskustava, ali i uživanje u prekrasnom danu na dva točka. Obaranje rekorda nije takmičarskog karaktera, te se mole svi učesnici da se pridržavaju pravila.

A, ona su zaista jednostavna, ispravno biciklo, i voziti jedan za drugim kako bi brojanje biciklista bilo olakšano i obaranje Guinnissa uspješno.

Prijaviti se mogu svi, sa ispravnim biciklom i željom da budu upisani u Guinnissovu knjigu rekorda. Na službenoj web stranici www.sarajevograndprix.com još uvijek je otvorena prijava. Polazak je planiran ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu. A nakon obaranja rekorda svi biciklisti će se uputiti na Vilsonovo šetalište gdje će biti “fun zona” na kojoj će biti upriličena dodjela nagrada.

Vidimo se svi na biciklima 14.juna!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.