Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kyrie Irving

Vraća se jedna od najvećih zvijezda NBA lige, igrat će samo na gostovanjima

Zaštita autorskih prava, ilustracija
26.03.2019., Sibenik - Zastita autorskih prava. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dobro obaviješteni novinar Adrijan Wojnarowski navodi da su Netsi postigli plan sa Irvingom prema kojem će on trenirati samostalno, a za tim će nastupati na gostovanjima

Košarkaš Brooklyn Netsa Kyrie Irving ipak će zaigrati u tekućoj NBA sezoni, prenosi američki ESPN. Tim iz New Yorka voljan je da u svoj sastav uvrsti košarkaša koji od starta sezone ne igra, jer ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa.

Dobro obaviješteni novinar Adrijan Wojnarowski navodi da su Netsi postigli plan sa Irvingom prema kojem će on trenirati samostalno, a za tim će nastupati na gostovanjima.

Da bi nastupio na nekoj NBA utakmici Irving će, ukoliko i dalje ostane pri stavu da ne želi da se vakciniše, morati da obezbijedi pet uzastopnih negativnih testova na virus korona. Kada se bude vratio u tim, za njega će važiti protokol drugačiji od vakcinisanih igrača i moraće da bude testiran svakog dana.

Brooklyn do kraja sezone ima još 26 utakmica na domaćem i 27 na gostujućem terenu, ali od tih 27 Irving neće moći da igra na tri – dvije protiv New York Knicksa i jednoj protiv Toronto Raptorsa zbog mjera koje su aktuelne u tim gradovima.

Navodi se da ideju o Irvingovim povremenim nastupima za „Mrežice“ podržavaju vlasnik tima Joe Tsai, generalni menadžer Sean Marks, trener Steve Nash, kao i najbolji igrači tima.

Kyrie Irving (29) je u NBA stupio kao prvi pick drafta 2011. godine – sedam puta je bio učesnik All-Star utakmica, a najveći uspjeh ostvario je 2016. godine, kada je sa Cleveland Cavaliersima došao do šampionskog naslova.