Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čudo od igrača

Vratio se Zion i odmah postavio nekoliko NBA rekorda (VIDEO)

zion

Njegovi New Orleans Pelicansi izgubili su od San Antonio Spursa 121:117, ali Williamson je ubacio 22 poena, ulovio sedam skokova i pogodio sva četiri pokušaja za tricu

Zion Williamson napokon je debitirao u NBA ligi. Atletsko čudo kojeg su NBA fanovi čekali cijelu sezonu pokazalo je u samo 18 minuta na parketu zašto se o njemu priča još otkako je igrao košarku u srednjoj školi.

Njegovi New Orleans Pelicansi izgubili su od San Antonio Spursa 121:117, ali Williamson je ubacio 22 poena, ulovio sedam skokova i pogodio sva četiri pokušaja za tricu.

17 od 22 poena ubacio je u zadnjoj četvrtini dok su Pelicansi lovili prednost Spursa, a 17 poena utrpao je u malo više od tri minute i u tom razdoblju nitko drugi od Pelicansa nije ubacio ni koš. Zion je poznat po strašnom atleticizmu pa su mu Spursi puštali šut, a on ih je kaznio s četiri trice.

Još dva puta je poentirao ispod obruča i pogodio jedno slobodno bacanje dok je publika u dvorani oduševljeno pratila svaki njegov potez.

Trener Alvin Gentry izvadio ga je iz igre malo manje od pet i pol minuta do kraja utakmice jer su Pelicansi jako oprezni oko Zionove povrede pa je to glavni razlog zašto je sinoć igrao samo 18 minuta. Williamson je povrijedio koljeno još u predsezoni i zadnja tri i pol mjeseca ga je rehabilitirao.

Već u NBA debiju srušio je niz rekorda. Niko u istoriji franšize iz New Orleansa nije zabio više poena u debiju od njega, niko u istoriji NBA lige u svom debiju nije gađao trice 4-4 ili bolje od toga, a njegova 22 poena u 18 minuta je najviše poena uz manje od 20 minuta na parketu u igračevom debiju otkako je sat za 24 sekunde uveden u NBA 1954.