Vujošević počinje bez desetorice, četvorica se nisu ni javila

seniori_bih_kosarka_7

Muška seniorska reprzentacija Bosne i Hercegovine, koja će u avgustu mjesecu nastupiti u pretkvalifikacijama za Svjetsko prventsvo 2019. godine, okupila se jučer u hotelu „Holiday“ u Sarajevu.

Zbog većeg broja povrijeđenih igrača koji su se našli na prvobitnom spisku selektora Duška Vujoševića, KS BiH je prije izdavanja saopštenja odlučio da sačeka ljekarske preglede koji su bili zakazani za jutros.

Ljekarskim pregledima utvrđeno je da Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Andrija Stipanović i Emir Sulejmanović u ovom trenutku nisu zdravstveno sposobni da prođu pripreme reprezentacije i nastupe u pretkvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo.

Urednu medicinsku dokumentaciju u kancelariju Saveza dostavio je Miralem Halilović, koji će danas biti podvrgnut hirurškom zahvatu.

Na jučerašnjoj prozivci se, bez prethodnog objašnjenja, nisu pojavili Kenan Karahodžić, Nemanja Gordić, Imran Polutak i Jusuf Nurkić, dok će se zbog privatnih obaveza, u dogovoru sa stručnim štabom, reprezentaciji 14. jula priključiti Alex Renfroe.

Konačan spisak od 17 igrača koji će biti na raspolaganju selektoru Vujoševiću tokom pripremnog perioda je sljedeći:

Nikola Gajić (Igokea), Džanan Musa (Cedevita), Njegoš Sikiraš (Montekit Fuenlabrada), Aleksandar Lazić (Dynamik), Amar Gegić (Bayern), Stefan Glogovac (Igokea), Obrad Tomić (Kakanj), Almir Hasandić (OKK Sloboda), Nedžad Muratović (OKK Sloboda), Ismet Sejfić (PVSK Pannon), Adin Vrabac (Partizan), Draško Albijanić (Igokea), Darko Talić (Igokea), Edin Atić (AEK), Markus Lončar (Cedevita), Adi Zahiragić (OKK Spars Ziraat bank), Alex Renfroe (Barselona).

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odraditi prvi trening u dvorani Skenderije. Sutra ujutru naša reprezentacija putuje u Sveti Martin na Muri, gdje će boraviti do 11. jula.

Prve trening mečeve BiH će odigrati 12. i 13. jula protiv selekcije Bjelorusije u Sarajevu.