Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duško Vujošević potvrdio iz bolničke postelje: Odsjekli su mi prst

dusko_vujosevic

Trofejni košarkaški trener i aktuelni selektor BiH Duško Vujošević prolazi kroz teške zdravstvene probleme proteklih mjeseci, a danas je otkrio da su mu ljekari hirurškim putem uklonili domali prst na lijevoj nozi.

– Operaciju je izveo doktor Lazar Davidović, na Drugoj hirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Moralo je tako, jer se gangrena ne liječi, već samo lokalizuje, što je tretmanom hiperbarične komore i učinjeno. Još jednom, hvala doktorima na brizi, mnogo su mi pomogli da se gangrena ne proširi na ostali dio noge, rekao je Vujošević, dodavši da mu ovom intervencijom nije narušena statika, te da se nada da neće dugo ostati u bolnici.

– Ono što je sigurno jeste da neću moći učestvovati na trenerskom seminaru KSBiH, koji je zakazan za 13. oktobar. Ja se osjećam dobro i očekujem da će oporavak ići po planu. I očekujem da ću voditi bh. reprezentaciju u kvalifikacijama za SP 2019. godine – poručio je Vujošević odmah nakon amputacije.

Duško Vujošević je prst povrijedio nakon utakmice sa Švedskom u Zenici, a zbog komplikacija nije putovao s reprezentacijom u Armeniju.

Podsjetimo, trofejni košarkaški trener godinama boluje od dijabetesa, a posljednjih mjeseci je to kulminiralo gangrenom.

Vujošević dobio posljednju opomenu ili mu slijedi otkaz na klupi BiH