Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vukovi i Lavice odlučni u razvijanju hokeja u BiH

hokej_vukovi_lavice

Spremnost i odlučnost da razvijaju hokej u Bosni i Hercegovini pokazali su ove nedjelje članovi hokejaših klubova „Vukovi“ i „Lavice“, koji su održali trening i utakmicu na Addiko klizalištu u sklopu Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa.

To je bio događaj koji je s posebnim interesovanjem gledao veliki broj posjetitelja, među kojima su djeca i njihovi roditelji sve informacije o ovom sportu i upisu u hokejaške klubove dobili od stručnog tima.

– U hokeju je važno kako kližeš odnosno kada naučiš dobro klizati možeš se početi baviti hokejom, za šta su isto tako potrebne dobre klizaljke i palica. Baveći se ovim sportom djeca nauče u isto vrijeme koristiti ruke, noge i mozak. Na taj način razvijaju motoričke sposobnosti – izjavio je Feni trener i selektor hokejaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Anthony London.

Ističe da je ledena ploha na Sarajevo Holiday Marketu odlična prilika da članovi klubova mogu trenirati tri do četiri sedmice i prije sezone, koja u BiH obično počinje u januaru dok u drugim evropskim gradovima u septembru.

– Kada bi u Sarajevu postojala ledena dvorana tokom cijele godine ova djeca, članovi i članice klubova „Vukovi“ i „Lavice“ , kao i ona iz drugih klubova, mogla bi češće i uspješnije učestvovati na regionalnim i međunarodnim takmičenjima. Do sada niti jedna nadležna institucija nije pokazala interes za to – dodao je London, koji je poželio da se u novoj 2017. godini pojave zaintersovani za izgradnju infrastrukture, koja je prijeko potrebna za razvoj hokeja u BiH.