Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wade odveo Heat do izjednačenja, Curry se vratio u velikom stilu

stephen-curry-121215-ftr-gettyjpg_8tka87wc35t71tjvnghp8uz9t

Portland je učinio sve, ali protiv Currya se jednostavno ne može. U prvom meču poslije povrede koljena čudesni play Warriorsa doveo svoj tim nakon veličanstvenog produžetka na ivicu plasmana u zapadno finale. Wade vodio Miami do izjednačenja protiv Toronta!

Dwayne Wade se vratio kroz vrijeme.”Flash” je ponovo u seriji protiv Toronta bio na svom nivou iz najboljih dana, ubacio je 30 poena, polaganjem donio produžetak, a onda je Heat dokrajčio Kanađane.

Miami je uspio da se vrati sa -9, u produžetku je stvari doveo na svoje mjesto Dragić. Slovena je ubacio 15 poena, od toga odlučujuća 3, dvadesetak sekundi prije kraja. Joe Johnson je takođe dao 15 koševa, napravio dvije ključne blokade u produžetku, pa je pobjeda ostala na Floridi.

Nije izgledalo da će tako biti, Miami je jurio rezultat čitav meč, Toronto je imao utakmicu iako je Kyle Lowry ubacio samo 10 poena i zbog šest penala završio meč u finišu regularnog dijela. Bismack Biyombo je odlično zamijenio Valančijunasa sa 13 poena i isto toliko skokova, ali je i DeRozan koji ima problem sa povrijeđenim palcem bio ispod svog nivoa. On i Lowry su dali zajedno tek 19 poena, za Reptorse to je više nego loše.

https://www.youtube.com/watch?v=WqxQNwirGxk

Stvari su se vratile na početak, sutra uveče u Kanadi je peti meč, očigledno čeka nas iscrpljujuća serija.

Steph Curry se vratio uz prasak. Ubacio je 40 poena, Warriorsi su nekako iščupali pobijedu u Portlandu nakon produžetka.

MVP je pogodio 16 od 32 šuta, iako nije baš bio impresivan u trojkama. Ali, dodao je 8 skokova i 9 asistencija, veličanstven je bio u završnici kada su Warriorsi jurili rezultat.

U produžetku je bio nevjerovatan, ubacio je 17 poena, tokom meča su stigle vijesti da će i drugu sezonu u nizu dobiti titulu MVP, najkorisnijeg igrača lige.

https://www.youtube.com/watch?v=rtucJ0WJYXY

Inače, Golden State je bio na -16, ali hrabri Blazersi ipak nisu izdržali.

Damian Lillard je ubacio 36 poena, mada ne uz impresivan šut, pogodio je svega 9 od 30 šuteva. Imao je i 10 asistencija. C. J. McCollum je brojao do 24, Mason Plumlee napravio double-double 12 poena i 15 skokova. Isto je učinio Al-Farouq Aminu sa 16 poena i 13 skokova.

nba