Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wade se vratio u Miami, Rose otišao u Utah

wade

Velika zvijezda NBA lige, Dwayne Wade, vraća se u tim s kojom je proveo 13 dugih godina (od 2003. pa sve do 2016.) te osvojio tri naslova NBA prvaka.

Cleveland Cavaliersi danas su u centru pažnje. Sezona im bježi, trebaju promjene, a danas im je zadnja šansa kako bi uspjeli napraviti tako nešto pošto je do kraja roka svega sat i pol vremena.

Wade nakon odlaska iz Miami Heata 2016. godine odigrao jednu sezonu u Chicago Bullsima, a u Ohio je preselio tokom ljeta te tamo odigrao 46 utakmice i u prosjeku ubacivao nešto više od 11 poena.

Izgleda kako je sada postao višak u Cavsima kojima je danas naročito prometno, ali ne sumnjamo kako će Wade u Miamiju biti dočekan kao legenda.

Cavaliersi su za uzvrat dobili pick druge runde u sljedećem draftu, ali nisu na tome stali.

U tradeu s Utah Jazzom i Sacramento Kingsima, Cavaliersi su dobili odličnog “šutera” Utaha Rodneyja Hooda i vrlo popularnog beka iz Sacramenta Georgea Hilla, te time u potpunosti izmijenili tim.

Utah također nije ostao praznik ruku – ovim poslom dobit će Jaeja Crowdera i Derricka Rosea, dok će Kingsima otići iskusni Joe Johnson iz Jazza i Iman Shumpert iz Cavaliersa.

Cavsi su trenutno treći tim Istočne konferencije s pomalo iznenađujućim slabim omjerom od 31 pobjede i 22 poraza.