Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Warriorsi deklasirali Cavalierse i izjednačili rekord Bullsa

nba warriors cavaliers

Košarkaši Golden Statea poveli su 2-0 u finalnoj seriji NBA lige, pošto su ponovo deklasirali Cleveland.

Warriorsi su odigrali fantastičan meč u ‘Oracle areni’ i savladali Cavalierse rezultatom 110:77.

Aktuelni šampion potpuno je razbio protivnika u prva dva susreta – ostvario je najveću prosječnu i ukupnu razliku u historiji finala najjače lige svijeta, kada se računaju prve dvije utakmice.

Sa ostvarenom 87. pobjedom u izjednačen je rekord legendarne generacije Chicago Bullsa 1995-1996 po ukupnom broju pobjeda u jednoj sezoni.

Poslije odavanja počasti nedavno preminulom Muhammadu Aliju, činilo se da je trener Tyronn Lue pronašao bolja rješenja posle poraza na startu, posebno zbog dobre prve i početka druge četvrtine. Tada su gosti pogodili nekoliko važnih šuteva, Lebron James je završio nekoliko kontri, ali je uslijedilo buđenje Ratnika.

Klay Thompson je pogodio trojku, potom je dvije vezao Draymond Green i sve je krenulo na vodenicu domaćina. Agresivnom odbranom i preuzimanjem mučili su rivala i sveli ga na minimalni broj poena. Harrison Barnes je prilikom jednog skoka zakačio po glavi Kevina Lova koji je pokušao da nastavi, ali je početkom drugog poluvremena napustio igru.

Cleveland je saopštio da je nekadašnji igrač Minnesote pretrpeo potres mozga i da još nije poznato da li će igrati u trećoj utakmici. Za novi problem u rotaciji nije bilo rešenja – Golden State se odlijepio i serijom Thompsonovih poena u finišu trećeg perioda potpuno prelomio meč.

‘Gaženje’ protivnika nastavljeno je u četvrtoj četvrtini koju je tim Stiva Kerra dobio rezultatom 28:15 za reprizu duela iz Ohaja u regularnom dijelu sezone.

Warriorsu su odigrali fantastičnu napadačku utakmicu i sjajno rasporedili poene – od igrača koji su igrali jedino se Brandon Rush nije upisao u strijelce, Ovoga puta iskočio je Green koji je sa 28 poena (11-20 iz igre, 5-8 za tri) bio najefikasniji, a imao je još 7 skokova i 5 asistencija. Steph Curry nije mnogo forsirao, ali je na parketu proveo tek nešto više od 24 minuta i za to vrijeme ubacio 18 poena (7-11 iz igre, 4-8 trojke), uz 9 skokova i po 4 skoka, faula i lične greške.

Klay Thompson takođe je pogodio 4 trojke iz 8 pokušaja, na kraju se zaustavio na 17 poena, a odličnu rolu ponovo je imao Leandro Barbosa. Brazilac je, poput prve utakmice, pomogao sa 10 poena, a prvi promašaj iz igre imao je na četiri minuta prije kraja, kada je morao da baci loptu sa više od 9 metara.

Međutim, nije napad bio odlučujuči, već odbrana koja je onemogućila najbolje košarkaše Cavaliersa da zablistaju. Samo trojica su na kraju imala dvocifren učinak, jedan od njih je Kyrie Irving (10) koji je u dva meča finala zabilježo ukupno 4 asistencije. Najbolji je ponovo James sa 19 poena, 8 uhvaćenih lopti i 9 uspešnih dodavanja. Ipak, ‘Kralj’ je veoma loše šutirao (7-17 iz igre, 1-5 za tri), a imao je i 7 izgubljenih lopti.

Nakon šestog uzastopnog poraza od najvećeg konkurenta za titulu, uključujući prošlogodišnje finale i regularni deo ove sezone, serija se seli u Cleveland, gde je treći meč na programu u noći između srijede i četvrtka.