Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Warriorsi pomeli Jamesa i Cavse u finalu NBA lige (VIDEO)

Golden State Warriors

Izabranici Stive Kerra slavili su u posljednjem meču sa 108:85, a za MVP finala proglašen je Kevin Durant.

“Znate da ste sjajan tim kada svi žele da vas pobijede, bilo da su to protivnički igrači, treneri, navijači ili mediji koji nas mrze. Sjajan je osjećaj kada ste ekipa na nišanu. To nas čini boljim”, rekao je Durant.

Lebron James nije uspeo da donese Cavsima novu titulu, ali sa ovakvim sastavom čini se da je ovo bio maksimum za tim iz Ohaja.

Cleveland nije imao nikakve šanse u poslednjem meču, a utisak je da je serija rešena još u prvom dijelu kada je cleveland oštećen od strane sudija i kada se desio onaj čuveni potez J.R. Smitha.

Cavaliersi su poslije toga potpuno pali duhom, Golden State je to iskoristio i stigao do treće titule u četiri godine u najjačoj ligi na svijetu.

U poslednjem susretu najefikasniji bio je Stephen Curry koji je ubacio 37 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Kevin Durant sa triple-double učinkom (20p, 12sk, 10as) i Andre Iguodala sa 11 poena, odnosno Klay Thompson sa 10.

Kod Cavsa najefikasniji bio je Lebron James sa 23 poena, osam asistencija i sedam skokova, dok su dvocifreni još bili Kevin Love (13p), J.R. Smith (10p) i Rodney Hood sa 10 poena.

https://youtu.be/SUdL8JXn0pI