Warriorsi savladali Spurse, Irving vodio Celticse do nove pobjede

Boston Celtics

Košarkaši Boston Celticsa u gostima su savladali Minnesota Timberwolvese sa 117:109, u jednom od zanimljivijih mečeva sinoćnjeg programa NBA lige.

Celticsi su ovom pobjedom osigurali učešće u ovosezonskom playoffu najjače lige svijeta, a trenutno su drugoplasirana ekipa istočne konferencije s omjerom 46 pobjeda i 20 poraza.

Do nove pobjede Boston je došao na krilima Kyrie Irvinga, koji je upisao 23 poena, sedam skokova i osam asistencija, a raspoložen je bio i Al Horford s 20 poena osams kokova i šest asistencija.

U timu Minnesote, koja nastupa bez povrijeđenog Jimmyja Butlera, istaknuo se Srbijanac Nemanja Bjelica s 30 poena i 12 skokova.

Celticsi su u ovom meču već na poluvremenu imali osjetnu prednost (60:46), a u drugom poluvremenu nastavili su s dobrom igrom i bez većih problema priveli su susret kraju.

https://www.youtube.com/watch?v=rVt3yim_Uto

Minnesota je zabilježila treći uzastopni poraz i sada je šestoplasirana ekipa zapadne konferencije.

Zanimljiv je bio i meč između aktulenih prvaka Golden State Warriorsa, koji su na domaćem terenu s tosta poteškoća pobijedili San Antonio Spurse sa 110:107.

Warriorsi su goste uspjeli “prelomiti” tek u zadnjoj četvrtini koju su dobili s 12 poena razlike. San Antonio se do tada odlično držao, te dobrim dijelom susreta imao vodstvo.

Ipak, Spursi nisu pronašli način da zaustave Kevina Duranta koji je odlučio pobjednika nakon što je ubacio 37 poena uz 11 skokova, a čak 15 poena je postigao u posljednjem periodu igre.

U ekipi San Antonia istaknuo se LaMarcus Aldrige s 30 poena i 17 skokova.

Warriorsi su vezali sedam uzastopnih pobjeda, ali ni to nije dovoljno za prvo mjesto zapadne konferencije, jer trenutno prvoplasirana ekipa, Houston Rockets, ima nevjerovatnih 17 uzastopnih pobjeda.

Spursi su trenutno peta ekipa zapada.

– rezultati sinoćnjih mečeva:
Charlotte Hornets – Brooklyn Nets 111:125
Miami Heat – Philadelphia 76ers 108:99
Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 109:117
Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 115:87
Golden State Warriors – San Antonio Spurs 110:107

nba