Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba liga

Warriorsi u pet minuta ludila slomili Toronto i izjednačili finale

steph__3__

Serija se seli u Oakland, gdje se igraju sljedeće dvije utakmice – treća u noći na četvrtak, a četvrta u noći na subotu

Golden State Warriorsi uzvratili su udarac, izjednačili finalnu seriju NBA lige i oduzeli prednost domaćeg terena Raptorsima, pobijedivši ih u Torontu 109:104.

Kanađani su vodili 12 razlike u drugoj četvrtini i činilo se da će druga utakmica finala biti repriza prve, ali onda se razbudio Stephen Curry i sa šest poena smanjio zaostatak na samo pet razlike.

A onda je uslijedila poznata treća četvrtina Warriorsa, u kojoj su toliko puta svih ovih šampionskih godina lomili protivnike. Ovaj put bilo im je dovoljno pet i po minuta za seriju 18:0, koja se sa završnicom drugog perioda protegnula na 27:3. Prvaci su poveli 13 razlike i više se nisu osvrtali.

U samoj završnici Toronto se očajnički pokušavao vratiti, serijom 10:0, koju je zatvorio Danny Green tricom, primaknuo se na samo dva poena zaostatka, ali je u idućem napadu Andre Iguodala ostao sam na trici i pogodio za nedostižnih 109:104 šest sekundi prije kraja.

Raptorsi su u prvom poluvremenu igrali prepoznatljivo vrhunsku odbranu, kojoj je odolijevao samo Klay Thompson s 11 poena već u prvoj četvrtini, a i DeMarcus Cousins odigrao je solidnu dionicu, nakon što mu je prošla, povratnička utakmica bila za brzi zaborav.

Curry se na utakmici “pojavio” tek u posljednjoj minuti prvog poluvremena, kad je sa šest poena Warriorsa u nizu smanjio zaostatak na prihvatljivih minus pet.

Warriorsi su puno puta, kako u regularnom dijelu sezone, tako i u doigravanju, nakon slabašnog prvog poluvremena u trećoj četvrtini jednostavno uključili turbopogon, a sad su to osjetili i Kanađani. Pomogli su im i oni sami neshvatljivim greškama, izgubljenim loptama i promašenim otvorenim šutevima. Izgledali su poput zvijezda iz Space Jama kojima su zli vanzemaljci ukrali sve košarkaške vještine.

Kad su se trgnuli, bilo je kasno. Warriorsi su potpuno preokrenuli utakmicu i rutinski je priveli kraju. Furiozni pokušaj povratka nije uspio, makar su domaćini imali šansu u dva navrata. Kad su se primaknuli na -4, Quinn Cook vezao je dvije trice i vratio prvake na 10 razlike. Imali bi Raptorsi i napad za produžetak, ili čak pobjedu, da su uspjeli odbraniti posljednji napad gostiju, ali Iguodala je ostao sam na trici i zapečatio “break”.

Koliko su Warriorsi briljirali u drugom poluvremenu najbolje govori podatak da su ubacili 22 šuta iz igre, a baš svaki je bio plod asistencije.

Thompson je završio na 25 poena, Curry na 23, Draymond Green ostao je jednu asistenciju kratak do triple-doublea (17 koševa, 10 skokova, devet dodavanja), a ni Cousins nije bio daleko s 11 poena, 10 uhvaćenih lopti i šest asista. Kwahi Leonard za Toronto je zabio 34 uz 14 skokova, Fred VanVleet dodao je 17, a Kyle Lowry 13 poena. Najveća razlika u odnosu na prvu utakmicu bio je Pascal Siakam. Nakon što je promašio samo tri od 17 lopti u prvoj, ovaj put je pogodio samo pet od 18.

Serija se seli u Oakland, gdje se igraju sljedeće dvije utakmice – treća u noći na četvrtak, a četvrta u noći na subotu.