NBA

Washington iskoristio povredu Embiida, Utah na korak do eliminacije Memphisa

embiid

Joel Embiid se uhvatio za leđa nakon nezgodnog pada i više se nije vraćao u igru, prve dijagnoze se očekuju danas

Philadelphia je ostvarila pobjede u prva tri meča play-off serije protiv Washingtona i očekivalo da Sixersi, iako u ulozi gostiju pod svodom Capital One Arene, završe sinoć posao i plasiraju se u konferencijsko polufinale.

Međutim, Wizardsi će ipak skupo prodati kožu. Washington je slavio sa 122:114 i smanjio u seriji na 1-3.

Na putu do trijumfa domaćinima je svakako pomogao izlazak superstara Philadelphije iz igre krajem prve četvrtine. Joel Embiid se uhvatio za leđa nakon nezgodnog pada i više se nije vraćao u igru, prve dijagnoze se očekuju danas.

Dobrim dijelom prvog poluvremena Sixersi su uspjevali održavati blagu prednost, ali u drugom su bili bolji domaćini, koji su na kraju treće dionice vodili sa 92:80. Tri minute prije kraja gosti opet prelaze u vodstvo (109:108), ali uslijedio je njihov novi pad iz kojeg se više nisu vratili te su Wizardsi ostvarili trijumf za ostanak u seriji.

Trojica igrača su se istakla u redovima pobjedničkog tima. Bradley Beal je upisao 27 poena te postao tek četvrti igrač u klupskoj historiji sa više od 1000 poena u play-offu, Rui Hachimura je dodao 20 poena i 13 skokova, dok je Russell Westbrook zabilježio triple-double od 19 poena, 21 skok i 14 asistencija.

Kod Sixersa je najefikasniji bio Tobias Harris (21 poen, 13 skokova).

Nakon poraza u prvoj utakmici, ekipa Utah Jazza ostvarila je treću pobjedu zaredom nad Memphis Grizzliesima i došla na prag polufinala Zapada.

Jazzeri su kao gosti slavili sa 113:120 na krilima Donovana Mitchella (30 poena) i sada vode u seriji sa 3-1.

Rezultati NBA play-offa:

Washington – Philadelphia 122:114 (1-3)

Memphis – Utah 113:120 (1-3)

nba