Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Wembanyama nadigrao Nurkića i ostvario lični rekord u drugoj pobjedi Spursa

Victor Wembanyama
Foto: Pixsell
Victor Wembanyama

Jusuf Nurkić ostvario je skroman učinak od sedam poena, tri skoka i dvije asistencije

San Antonio Spursi drugi put ove sezone savladali su favorizovane Phoenix Sunse. Phoenix je u najzanimljivijem meču sinoćnjeg programa NBA lige u jednom trenutku uspio stići čak 27 poena zaostatka, ali Spursi su uspjeli kontrolisati završnicu meča i upisati pobjedu.

Tačnije, kontrolu je preuzeo novajlija u ligi – 224 cm visoki Victor Wembanyama, koji je u ovom meču postavio lični rekord s 38 postignutnih poena, te odveo svoj tim do pobjede rezultatom 132:121.

Sunsi su izjednačili rezultat na 116:116 sa 4:21 minuta do kraja susreta, ali Spursi su odgovorili postigavši sljedećih 12 poena, od čega je deset ubacio talentovani Wembanyama.

Njegova smirenost pred kraj utakmice mogla bi biti najimpresivnija. Devetnaestogodišnji napadač pogodio je tricu, ubacio tri slobodna bacanja, zabio zakucavanje i pogodio skok s 5,5 metara tokom odlučujuće serije Spursa.

Devin Booker iz Phoenixa se vratio nakon povrede gležnja i skoro ostvario triple-double s 31 poenom, 13 asistencija i devet skokova. No, to nije bilo dovoljno za Sunse, koji su imali 14 izgubljenih lopti. Kevin Durant je postigao 28 poena, dok je Jusuf Nurkić ostvario skroman učinak od sedam poena, tri skoka i dvije asistencije.

Rezultati:
Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 114:99
New Orleans Pelicans – Detroit Pistons 125:116
Utah Jazz – Orlando Magic 113:115
Phoenix Suns – San Antonio Spurs 121:132