Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Westbrook ispisao historiju NBA lige

westbrook

Russel Westbrook donio je pobjedu Oklahomi nad Orlandom 114:106 u produžetku s 38. triple-double učinkom sezone, kojim je tim vodio do najvećeg povratka u historiji, jer Thunder je gubio sa čak 21 košem razlike.

Pri tome je Westbrook postao igrač koji je do dvoznamenkastog broja u tri najvažnije kategorije došao s najviše poena u NBA triple-double historiji. Magicu je zabio čak 57!

Tako je preskočio dosadašnje rekordere Jamesa Hardena i Wilta Chamberlaina, koji su u triple-doubleima zabijali po 53 koša. Harden je stari rekord izjednačio zadnjeg dana 2016., dok ga je Chamberlain postavio 18. marta 1968.

Westbrook se sada izjednačio s Jamesom Hardenom, Wiltom Chamberlainom i Elginom Baylorom, jer samo njih trojica imaju u sezoni po dva triple-double učinka s 50 koševa.

Do rekordnog broja koševa došao je šutom iz igre 21/40, trice je gađao 6/15, a slobodna bacanja 9/11. Vrhunac njegove predstave za povijest bio je u zadnjim trenucima regularnog dijela, kada je metar van linije za tricu nadvisio dva čuvara i za poravnanje i produžetke zabio njegov 50. koš.

Tome je dodao 13 skokova i 11 asistencija i tako još jednom istaknuo kandidaturu za MVP-a sezone. Westbrook je u svim kategorijama najviše pridonio kada je bilo najvažnije, u zadnjoj četvrtini i produžecima. Tada je postigao 16 koševa, uz sedam skokova i tri asistencije.

Westbrooku sada nedostaju još samo tri triple-doublea da izjednači rekord Oscara Robertsona po broju takvih učinaka u sezoni, a Oklahoma do kraja regularnog dijela ima još osam susreta.

S obzirom kako igra, ne bi trebao imati problema u dostizanju i postavljanju tog Robertsonovog rekorda, kao i njegovog drugog; da postane tek drugi igrač u historiji koji tijekom cijele sezone ima triple-double prosjek po susretu.