Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Westbrook izgubio živce: Kunem ti se… i tebe i tvoju ženu

New Project (1)

Da se mogu vratiti, opet bih isto rekao. Zauzimam se za sebe, svoju porodicu kad god treba. A što se tiče njegove supruge, nju nikad ne bih udario

Russell Westbrook našao se sinoć u novoj epizodi svojih sad već slavnih sukoba s protivničkim navijačima. Za razliku od onog nedavnog u Denveru, kad je objašnjavao klincu u prvom redu publike da ne smije dirati igrače, ovaj nije bio nimalo simpatičan.

Štaviše, čovjek koji u prosjeku postiže triple-double ovaj put bi mogao biti obilato novčano kažnjen zbog niza psovki i prijetnji upućenih navijačima Utah Jazza.

“Baci se na koljena kao što si naviknuo”, dobacio je MVP-u 2017. neko iz publike, na što je Russ potpuno izgubio živce.

“Reći ću ti nešto, j***t ću ga”, rekao je Westbrook nekom pokraj sebe, a zatim se okrenuo prema provokatoru.

“Obećavam ti! Misliš da se šalim? Kunem se Bogom, j***t ću te. Tebe i tvoju ženu, j***t ću vas. Kunem ti se svime što volim!”

Iako je ponekad opravdano, jer gledatelji znaju zaista svakakve gluposti dobacivati igračima, ovakvo ponašanje NBA liga najoštrije osuđuje, pa je se očekuje da će Westbrook biti kažnjen. Novčano sigurno, a možda i suspenzijom.

Poslije utakmice Westbrook se oglasio priopćenjem u kojem se pokušao opravdati.

“Mladić i njegova supruga na tribini rekli su mu da se bacim na koljena kao što sam naviknuo. To je iskazivanje poptunog nepoštovanja, a mislim da je i rasistički. Potpuno je neprikladno u smislu da su igrači potpuno nezaštićeni. Da se mogu vratiti, opet bih isto rekao. Zauzimam se za sebe, svoju porodicu kad god treba. A što se tiče njegove supruge, nju nikad ne bih udario. Nikad neću dignuti ruku na ženu”, rekao je Westbrook.

Suigrači iz Oklahoma Cityja stali su u obranu Westbrooka, pogotovo jer im smeta što su navijači u potpunosti zaštićeni, a prema igračima se mogu ponašati kako god ih je volja.