Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Las Vegas

Wilder nokautirao Ortiza za odbranu desetog naslova WBC prvaka

borba wbc

Ortiz je pao, čak se i pokušao pribrati, ali sudija je odbrojao do 10 i borba je bila gotova

Deontay Wilder (42-0-1, 41 KO) nokautirao je Luisa Ortiza (31-2, 26 KO) u sedmoj rundi meča u MGM Areni u Las Vegasu i tako jubilarni deseti put obranio naslov WBC prvaka u teškoj kategoriji.

Punih 20 minuta Wilder nije napravio gotovo ništa u meču protiv Luisa Ortiza. Bronzani bombarder tu i tamo bi uputio koji prednji direkt i strpljivo čekao da 40-godišnjem “King Kongu” popusti pažnja.

I onda, na samom kraju sedme runde, Amerikanac je lijevim direktom otvorio gard suparnika i pogodio desnicom tačno u čelo Kubanca. Ortiz je pao, čak se i pokušao pribrati, ali sudija je odbrojao do 10 i borba je bila gotova.

– Vidio sam priliku za udarac i zgrabio sam je. Moja inteligencija u ringu je vrlo visoka, a niko mi za to ne odaje poštovanje. Mislim da sam ga malo uzdrmao s lijevim krošeom ranije u rundi i nakon toga je krenulo.

Ovom pobjedom Wilder je srušio i zadnju prepreku na putu prema revanšu s Tysonom Furyjem (29-0-1, 20 KO) koji bi se trebao održati u MGM Areni 22. februara iduće godine. Prije njih u ring će 7. decembra ući Andy Ruiz Jr. (33-1, 22 KO) i Anthony Joshua (22-1, 21 KO) u meču u kojem će Ruiz braniti preostale tri abecedne titule (WBA, WBO i IBF) u teškoj kategoriji.