Ostali sportovi

"AELTC"

Wimbledon će isplatiti novčane nagrade uprkos otkazivanju turnira

10/07/2020

U saopćenju za javnost AELTC-a stoji da će ukupno biti isplaćeno 10 miliona funti "nakon što su obavljene konsultacije vezane za isplatu osiguranja u slučaju otkaza turnira"

Organizatori otkazanog teniskog Grand Slam turnira u Wimbledonu odlučili su isplatiti novčane nagrade teniserima i teniserkama koji bi imali pravo direktnog plasmana u glavni turnir, kao i onima koji bi po renkingu ostvarili pravo nastupa u kvalifikacijama.

Iz All England Lawn Tennis Cluba (AELTC) su poručili da će 128 teniserki i 128 tenisera, koliko ih čini glavni žrijeb u pojedinačnoj konkurenciji dobiti po 25.000 funti. Manji iznosi bit će isplaćeni onima koji bi nastupili u kvalifikacijama, kao i onima koji bi zaigrali u glavnom turniru parova.

U saopćenju za javnost AELTC-a stoji da će ukupno biti isplaćeno 10 miliona funti “nakon što su obavljene konsultacije vezane za isplatu osiguranja u slučaju otkaza turnira”.

Preostala dva Grand Slam turnira u 2020. bi trebala biti odigrana: US Open bi trebao biti održan bez prisustva gledatelja u već prije predviđenom terminu od 31. avgusta do 13. septembra, dok je Roland Garros iz proljetnog prebačen u jesenski termin od 27. septembra do 11. oktobra, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.