Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za bh. košarkaše Eurobasket tek počinje

bih-francuska-euro2

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 17.30 sati u Monpeljeu igra utakmicu trećeg kola Grupe A Eurobasketa, a protivnik joj je Izrael. Nakon dva uvodna poraza od Poljske (64:68) i Francuske (54:81), prema riječima Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara KS BiH za bh. košarkaše tek sada kreće Evropsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

U prvom kolu bh. tim je odigrao odličnu utakmicu i bio nadomak iznenađenja protiv Poljaka, ali nije uspio. Zatim je uslijedio ogled sa Francuzima uoči kojeg je bilo jasno ko će odnijeti pobjedu.

“Selektor Duško Ivanović je u utakmici sa Francuskom svjesno dao priliku svim igračima, jer je bilo potpuno nerealno očekivati da možemo iznenaditi pred 10.000 njihovih navijača. Bez obzira na sve prvo poluvrijeme sa Francuskom bilo je odlično. Dobro smo se držali i parirali Francuzima, koji su kasnije pokazali u da su zaista sjajna reprezentacija. Veliko nam je iskustvo bila Finska koja se istrošila protiv domaćina u prvom kolu, a onda u narednom glatko izgubila od Izraela”, kaže Mahmutović.

Iako je poraz od Francuza bio veoma ubjedljiv niko ga nije previše tragično shvatio.

“Bez obzira na poraz od Francuske svi igrači u dobrom raspoloženju dočekuju večerašnji ogled. Objektivno, za nas tek sada počinje Eurobasket. U tri naredne utakmice moramo ostvariti dvije pobjede ako želimo u drugi krug. Naravno, svi se nadamo da ćemo u tome uspjeti, a jedino je sigurno da će momci dati sve od sebe na parketu. Primjer Milana Miloševića koji će večeras igrati sa ozbiljnijom povredom lakta dovoljno govori o tome kakav je njihov odnos prema dresu sa državnim grbom. Svi zajedno se nadamo da ćemo se večeras iza 20 sati radovati”, rekao je Mahmutović za Anadolu Agency nekoliko sati uoči susreta sa Izraelcima.

U Grupi B nakon dva kola Francuska, Izrael i Poljska imaju po četiri boda, a Rusija, Finska i BiH po dva.