Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog pandemije

Zabrinutost zbog kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju

Tokyo Olympic Games One Year to Go, Japan – 24 Jul 2019
Mandatory Credit: Photo by Aflo/Shutterstock (10346040b) The Olympic Rings adorn an event square which opens at Tokyo's Nihonbashi to mark just one year to the start of the 2020 Tokyo Olympics and Paralympics. Tokyo Olympic Games One Year to Go, Japan - 24 Jul 2019

Andrew Ryan, direktor ASOIF-a, rekao je da su izuzetno zabrinuti kako pružiti sportistima jednake mogućnosti za kvalifikacije

Olimpijski sportski savezi zabrinuti su zbog završetka kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju za vrijeme pandemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Matt Smith, predstavnik Svjetske veslačke federacije, rekao je tokom online sastanka Savez ljetnih olimpijskih sportova (ASIOF) da je potrebno hitno početi donositi odluke.

Oko 57 posto od više od 11.000 mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju osigurano je u martu, kada su igre odgođene. Predstavnici mnogih od 33 sporta koji su na programu Igara u Tokiju sada su pred izazovom organizacije međunarodnih događaja.

Andrew Ryan, direktor ASOIF-a, rekao je da su izuzetno zabrinuti kako pružiti sportistima jednake mogućnosti za kvalifikacije.

Matt Smith je rekao da im je potrebna pomoć i razmjena informacija, a očekuju se razgovori upravljačkih tijela s Međunarodnim olimpijskim komitetom.

Svjetske rang liste i raniji rezultati mogli bi se koristiti za dodjelu prava na učešče na Igrama u Tokiju ukoliko bude nemoguće organizovati kvalifikaciona takmičenja.