čovjek velikog srca

Zahvaljujući Jusufu Nurkiću, Svetlana iz Vlasenice lakše će preživjeti zimu

svetlana

Svetlana je rodom iz Srbije, a 1975. godine se udala za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Nakon njegove smrti prije dvije godine, ostala je bez ikakvih primanja

Udruženje Pomozi.ba objavilo je večeras još jednu lijepu priču čiji je glavni akter Jusuf Nurkić.

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš poznat je kao čovjek velikog srca i neko ko često pomaže ugroženima u svojoj domovini.

Sada je odlučio pomoći Svetlani iz Vlasenice, čiji je muž Ibrahim preminuo prije dvije godine. Nurkić je donirao novac kako bi njena kuća dobila kvalitetniju stolariju, te kako bi Svetlana lakše preživjela predstojeću zimu.

Inače, Svetlana je rodom iz Srbije, a 1975. godine se udala za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Nakon njegove smrti prije dvije godine, ostala je bez ikakvih primanja.

“Kako bi trošila manje drva zimi, bila joj je potrebna nova stolarija koju je donirao naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić, koji je i ranije preko Pomozi.ba organizacije pomagao Svetlani.

Ovo je samo kap u moru donacija koje je naš poznati košarkaš osigurao za ljude u potrebi diljem BiH, a mi mu se od srca zahvaljujemo za sve”, saopćeno je iz Pomozi.ba.