Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zarađuje 94 miliona dolara po sezoni, a vozi auto iz 1997. godine

kl

Svi volimo NBA zvijezde koje se ne ponašaju kao zvijezde. “Deda” Andre Miller prije čitavog desetljeća bio je zakon jer je dolazio na treninge u staroj Hondi Civic, a odnedavno imamo i novu skromnu NBA zvijezdu.

Kad kažemo skromna zvijezda, ne mislimo na naše gimnastičke sposobnosti već na legendu sporta koja s 24 godine i ogromnim bankovnim računom ima taj skromni swag.

Kawhi Leonard ima samo 24 godine i on je superzvijezda. Možda to nećete pomisliti ako površno pratite NBA jer nije sveprisutan u sportskim medijima kao LeBron ili Steph Curry (a i nema aktivne profile na Facebooku, Twitteru i Instagramu), ali sveprisutan je tamo gdje je važno – na terenu. Odlično igra na obje strane terena, timski je igrač – jer u Spursima kod Popovicha nema mjesta za sebičnjake i uvjerljivo je najbolji odbrambeni igrač u ligi.

Taj isti igrač vozi Chevy Tahoe iz 1997. godine, isti automobil koji ga je vjerno služio u srednjoj školi. Malena napomena – ljetos je potpisao petogodišnje produženje ugovora vrijedno 94 miliona dolara. Skromnost vrijedna divljenja.

Njegovo objašnjenje za “gutača goriva” je:

“Ide. I u potpunosti je otplaćen.”

Leonard je također veliki fan kupona za pileća krilca. Te kupone je dobio jer mu je jedan od sponzora Wingstop, franšize čije je tematsko uređenje avijacija.

I tako je čovjek od 94 miliona dolara paničario kad je izgubio svoje kupone za free pileća krilca. Wingstop se smilovao i odlučio mu dati nove kupone.