Zatvor za sedam mladića koji su vrijeđali Janicu Kostelić

janica

Prekršajni sud u Splitu osudio je na petodnevnu zatvorsku kaznu sedmoricu od 12 mladića privedenih zbog vrijeđanja državnog sekertara za sport Janice Kostelić.

Mladići su privedeni juče zbog narušavanja javnoga reda i mira na trajektu na liniji Split-Supetar i u supetarskoj luci, te vrijeđanja Kostelićeve, dok su dvojica maloljetnika puštena na slobodu, a od progona trojice privedenih se odustalo, javlja Dnevnik.hr.

Predmet je bio zatvoren za javnost, jer su među privedenima bila i dva maloljetnika.

Dnevnik.hr piše da je policija tražila isključivo zatvorske kazne, koje im mogu biti i produžene.

Dvojica najmlađih privedenih imaju 17, a najstariji 27 godina i s većinom njih su tokom saslušanja bili i roditelji. Dio ih je sa šireg splitskog područja.

Oni su osumnjičeni da su juče na trajektu koji je iz Splita plovio prema Braču, a onda i u trajektnoj luci verbalno napadali i vulgarno vrijeđali Kostelićevu. Osumnjičeni su danas ispitani u splitskoj policiji.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kostelićeva je prilikom izlaska s trajekta bila u službenom vozilu sa još dvije žene, navode hrvatski mediji.

Grupa mladića na trajektu je okružila vozilo u kojem su bile njih tri, te su Kostelićevu verbalno napadali i vulgarno vrijeđali. Oni su to nastavili i kada su luci u Supetru na Braču sišli s trajekta.

Građani koji su se tu zatekli snimali su mobilnim telefonima, te su snimci ubrzo objavljeni na internetu što je policiji pomoglo da otkriju počinioce.

Kostelićeva je verbalne napade prijavila policiji, koja je tokom noći privela sve učesnike.

Kostelićeva je Brač doputovala zbog finala teniskog turnira, ali je nakon incidenta napustila Brač i vratila se u Zagreb, jer se, kako je navela, nije osjećala sigurno.