Zaustavljen pobjednički niz Golden Statea (VIDEO)

curry

Nakon 24 pobjede na početku ove NBA sezone i sveukupno 28 računajući završnicu prošle, Golden State Warriorsi upisali su prvi, ali u potpunosti neočekivani poraz. Na putu do 29. pobjede zaustavio ih je treći najlošiji sastav Istočne konferencije Milwaukee Bucks.

Golden State je na gostovanju poražen s uvjerljivih 108:95, tako da je serija od 33 uzastopne pobjede LA Lakersa iz sezone 1971/1972 i dalje ‘živa’. Zanimljivo, momčad koja je zaustavila tada legendarne Lakerse bila je – Milwaukee…

Greg Monroe odigrao je možda i najbolju utakmicu karijere u kojoj je upisao 28 poena, 11 skokova i čak pet asistencija što je za teškog centra velika stvar. No dobio je pravu pomoć i od svojih suigrača. “The Greek Freak” Giannis Antetokounmpo upisao je “triple double” s 11 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Jabari Parker pridodao je 19 poena i sedam skokova, O. J. Mayo 18 koševa i Michael Carter-Williams 17 uz pet asistencija.

Warriorsi, koji su samo večer ranije igrali dva produžetka u Bostonu, nisu bili na raspoloženi u korištenju svog najjačeg oružja, trice, koju su gađali svega 23 posto (6-26). Steph Curry upisao je 28 poena, sedam skokova, pet asistencija, Draymond Green je također bio odličan (24 koša, 11 skokova, pet asistencija), ali nijedan drugi igrač se nije priključio na pravi način.

Bila je to posljednja (sedma) u nizu gostujućih utakmica za Golden State, koji se sada vraća u Oakland, ali s pomalo gorkim okusom u ustima.