Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rsbih

Zbog duga bivšem selektoru prijeti suspenzija svih rukometnih selekcija BiH

Ivica Obrvan
FOTO: Pixsell
Ivica Obrvan

U prevodu, ova odluka EHF-a o isplati pomenutih sredstava znači potpunu blokadu bh. rukometa

Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija svih reprezentacija, klubova i službenih lica od strane Evropske rukometne federacije (EHF), ukoliko do 15. augusta ne uplati 138.812,18 eura troškova u sporu sa bivšim selektorom Ivicom Obrvanom.

Obrvan je vodio bh. selekciju 2021. i 2022. godine, prije nego što je u martu 2022. napustio selektorsku poziciju, zbog dugovanja. Obrvan je potom podnio tužbeni zahtjev EHF-u za isplatu svih sredstava iz preostalog ugovora, a sada je na red došla i naplata tih dugovanja, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Potpuna blokada bh. rukometa

U prevodu, ova odluka EHF-a o isplati pomenutih sredstava znači potpunu blokadu bh. rukometa.

– U vrijeme kada je novi Upravni odbor RS BiH pred sebe stavio velike ciljeve i zadatke, a najviše da ispravlja “aferime” prošlosti, upravo je jedan takav stigao i cijenu moraju platiti upravo ljudi koji su se uhvatili u koštac sa spašavanjem rukometa u BiH. U trenutku kada su u pogon stavljene sve reprezentativne selekcije i odredio cilj kojim moramo ići, ponovo problemi. Ovaj trenutak nije da u bilo koga upiremo prstom, ali svima je jasno da ovaj problem Rukometni savez BiH neće moći riješiti sam, posebno kada znamo kakvo je stanje sa finansijama svih sportskih segmenata našeg društva – navodi se u saopćenju.

Pozvali su sve institucije, od Vijeća ministara BiH, Predajedništva BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i svih kantona u Federaciji BiH da se uključe u borbu za opstanak bh. rukometa.

– Svima nam je važan sport, svima su nam važne reprezentativne selekcije, a lokalnim zajednicama i klubovi koji igraju pod okriljem našeg saveza, zato – ovo je trenutak da svi stanu iza reprezentativnog sporta Bosne i Hercegovine – ističu iz Rukometnog saveza BiH.