Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gosti neće doći

Zbog korona virusa odgođen susret ULEB kupa Darussafaka – Virtus

milos-teodosic-virtus-bologna (1)

Susret šesnaestine finala ULEB kupa odgođen s obzirom na činjenicu da italijanska ekipa ne može ući u Tursku, u skladu s mjerama koje je ova zemlja poduzela u borbi protiv korona virusa

Susret košarkaškog ULEB Europskog kupa između turske ekipe Darussafaka Tekfen i italijanskog Segafredo Virtus Bologna odgođena je zbog korona virusa (Kovid-19), a u skladu s mjerama koje je ranije poduzela Turska, javlja Anadolu agency (AA).

U saopćenju na web-stranici organizatora navedeno je kako je Darussafaka Tekfen 4. marta trebala ugostiti ekipu Segafredo Virtusa Bologna, no istaknuto je kako je susret šesnaestine finala ULEB kupa odgođen s obzirom na činjenicu da italijanska ekipa ne može ući u Tursku, u skladu s mjerama koje je ova zemlja poduzela u borbi protiv korona virusa.

Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske ranije je donijelo odluku prema kojoj osobe koje su boravile u Italiji u posljednje dvije sedmice ne mogu ući u Tursku.

Dodano je također kako su u toku procjene o mogućnosti igranja susreta u nekoj trećoj zemlji, te kako će odluka na tom planu biti poznata u narednih nekoliko dana.