Ostali sportovi

Željezničar bolji od Sarajeva na startu “Hasetovog memorijala”

26/12/2015

Ekipa Željezničara pobijedila je Sarajevo sa 5:3 u susretu 1. kola 23. međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira “Asim Ferhatović Hase”, koji je danas otvoren u maloj dvoran KSC Skenderija.

Ekipa Sarajeva povela je golovima Klarića i Handžića, ali je Željezničar do kraja prvog dijela sa dva gola Mailsona uspio da poravna rezultat. U drugom poluvremenu Ragipović je ponovo “brodo” tim doveo u vodsvo 3:2. Željezničar je u nastvaku dominirao i sa tri gola Beganovića, Hasanovića i Mailsona uspio da zabilježi prvu pobjedu na turniru.

Nakon utakmice grupa od 50-ak navijača FK Sarajeva napravila je nerede na platou ispred Skenderije u pokušaju da izazove sukob sa policijom. Oni su policajce gađali komadima otešećnih ploča sa platoa, a zatim se razišli, bez intervencije policije.

U uvodnom susretu turira ekipe Čelika i Slavije (A-grupa) igrale su bez pobjednika 5:5 (2:2).

U nastavku današnjeg programa igrat će se još šest susreta 1. i 2. kola. Ekipa Željezničara danas se sastaje sa Slobodom u 17 sati, dok će Sarajevo za protivnika imati ekipu Mladosti iz Kaknja u 19 sati.

Utakmice 3. kola, finale i susret za treće mjesto, igrat će se u nedjelju.

Tradicionalni turnir, na kojem učestvuje osam ekipa, igra se u znak sjećanja na Asima Ferhatovića, jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena.

U A-grupi pored Slavije i Čelika još igraju Vienna i organizator turnira Vratnik, dok su u B-grupi uz Sarajevo i Željezničar, još Sloboda i Mladost.

Na kraju turnira stručni žiri će po tradiciji izabrati igrača koji najviše podsjeća na Asima Ferhatovića, zatim proglasiti najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelaca, golmana i veterana, te najdisciplinovanijoj ekipi uručiti pehar za fair play.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.