Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

domaćin ep-a za juniorke u odbojci

Zenička Arena ispunjava uslove za organizaciju evropskih prvenstava

301019_odbojka (2)

Ako BHRT ne bude mogao prihvatiti uslove, Fatić je kazao da će prava prijenosa ponuditi Sportklubu, koji je spreman prihvatiti uslove koje postavlja Odbojkaški savez BiH

Odbojkaški savezi Bosne i Hercegovine i Hrvatske zajednički će u augustu naredne godine biti domaćini Evropskog prvenstva za juniorke (do 19 godina), koji će se igrati u dva grada – Osijeku (Hrvatska) i Zenici (BiH).

-Gradska uprava stoji na raspolaganju u svakom smislu Odbojkaškom savezu BiH. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i da će se svi gosti osjećati kao kod svoje kuće – kazao je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je najavio kako se u tom periodu održava i kulturna manifestacija “Summer fest“ tokom koje bi gosti mogli uživati i u koncertu Dine Merlina.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, koji je s predsjednikom OS Federacije BiH Milošem Jelčićem danas potpisao ugovor o prepuštanju tehničkog dijela organizacije takmičenja, istakao je da će organizacija koštati 580.000 KM te da će u projekt biti uključeno i 70-ak volontera.

-Sinoć smo izvršili prvu, zvaničnu kontrolu dvorane o čemu ćemo poslati izvještaj CEV-u. Ova dvorana može se kandidovati za evropsko prvenstvo – kazao je Fatić, najavivši da će po pravilima CEV-a, prvo prava prijenosa uatkmica ponuditi BHRT-u.

Ako BHRT ne bude mogao prihvatiti uslove, Fatić je kazao da će prava prijenosa ponuditi Sportklubu, koji je spreman prihvatiti uslove koje postavlja Odbojkaški savez BiH.

Također, u maju iduće godine Zenica će biti domaćin žrijebanja grupa i parova.

-Veliko hvala našim prijateljima, domaćinima iz Odbojkaškog saveza BiH koji su nas divno ugostili. Samo natjecanje podijeljeno je u dvije faze, u kojoj po šest ekipa u svakoj zemlji razigrava. Nakon toga, u drugoj fazi, od 1.- 4. mjesta razigravat će se u Zenici, a za plasman od 5.- 8. mjesta u Osijeku – istakla je Valentina Bifflin, direktorica Odbojkaškog saveza Hrvatske.

Izrazila je nadu da će to takmičenje biti pravi festival sporta i mladosti.